Миронівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1



Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 21 » 21 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ
14:58
21 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

У всьому світі 21 лютого людство відзначає міжнародний День рідної мови. Саме з її допомогою люди здатні висловити барвисто і яскраво всі свої думки, переживання, емоції, перетворюючи їх в пісні, вірші або прозу.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Сьогодні у нашій школі вчителі української мови та літератури провели цікаві уроки,присвячені до Дня рідної мови:

1.У 5-А класі учні разом із класним керівником Бреус Л.А. підготували урок-вікторину «Рідна мова – життя основа». Діти демонстрували свої знання з української мови,літератури. Презентували власні твори – казки та ілюстрації до вивчених творів;

2. Учні 8-А класу зі своїм вчителем  провели виховний захід «Мова – душа народу». Діти підготували цікаві розповіді про історію рідної мови. Учениця Лозова Богдана декламувала вірш про мову. Учні переглянули книжково – ілюстративну виставку, дискутували про важливість вивчення рідної мови, її збереження і чистоту.

3.Бібліотекар школи Висоцька Л.М. разом із вчителями Луцик В.М. ,Деркач Ю.М. та учнями 3 класів провели свято рідної мови. Діти відгадували загадки про мову, читали вірші і гуморески, складали прислів’я про мову, відповідали на питання вікторини, співали пісню про мову, танцювали народні танці. Бібліотекар ознайомила з книжковою виставкою «Солов’їну, барвінкову, голосисту – на віки українську рідну мову в дар дали мені батьки»

 

 

 

 

 

Переглядів: 310 | Додав: toha_1974 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
ДОПОМОЖЕМ
ВІЙСЬКУ

Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz