Миронівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1



Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 21 » Обережно – пожежі у природних екосистемах
13:52
Обережно – пожежі у природних екосистемах

Обережно – пожежі у природних екосистемах

Щорічно пожежі в природних екосистемах завдають непоправного збитку природі та державі. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період. У вихідні і святкові дні ліс відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання джерел вогню.



Так із початку року на території області виникло 4346 пожеж з яких 1577 – пожежі в екосистемах (лісові, пожежі торфу, трав’яного настилу тощо), що складає близько 36% від кількості усіх пожеж.



Причинами численних пожеж у природних екосистемах є необережне поводження з вогнем дітей та дорослих, спалювання сміття поблизу житлових будинків і на території, прилеглій до лісових масивів, іскри з вихлопних труб автотранспорту, блискавки, самозаймання промасленого обтирального матеріалу, ефект фокусування сонячних променів на склі та консервних бляшанках, залишених людьми на природі.

На території Київщини розташовані значні площі покладів торфу (переважно в заплавах річок), які здебільшого межують із лісовими масивами, що є дуже небезпечним поєднанням у випадку виникнення пожежі. Разом з тим неконтрольоване випалювання сухої рослинності, сміття (побутових відходів), листя, зокрема поблизу торфополів може призвести до затяжного багатоденного горіння торфу та масштабної пожежі лісу. Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю, створюють загрозу для життя рослинного та тваринного світу, а нерідко і людей та призводять до некерованих надзвичайних ситуацій.

 



Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.


Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».



Миронівський РС ГУ ДСНС України у Київській області

Переглядів: 442 | Додав: toha_1974 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
ДОПОМОЖЕМ
ВІЙСЬКУ

Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz