Миронівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1



Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 12 » Шановні батьки! Вивчіть ці правила із своїми дітьми.
21:48
Шановні батьки! Вивчіть ці правила із своїми дітьми.

Найбільший шанс натрапити на вибухонебезпечний предмет - працюючи на городі під час польових робіт, прогулюючись по лісі, збираючи суниці чи гриби. І це цілком ймовірно, адже воєнні дії під час Великої Вітчизняної війни проходили чи не по усій території Київської області. Війна закінчилася 70 років тому, але тим не менше, громадянами все частіше знаходяться «страшні відголоски» 40-х років. Для дітей особливо цікаві подібні знахідки і в деяких випадках – коштують життя.

23 вересня за ініціативи голови групи «Пошук» Ігора Крохмаля та голови спілки Ветеранів Афганістану Юрія Колісника з метою профілактики до Миронівського будинку культури завітали фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення і провели відкритий урок щодо вибухонебезпечних знахідок. До заходу залучилися діти усіх шкіл Миронівського району. Школярам розповіли про заходи безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, правила поводження з ними.

 « - Ні в якому разі не можна діставати підозрілий предмет із землі, чіпати, перевертати, тикати палицями. Всі військові боєприпаси за довгі роки поїдені іржею і мають сильно пошкоджений корпус. Але всередині у них все одно залишається тротил чи інша вибухівка. Тому, навіть з вигляду повністю зіпсований снаряд, дуже небезпечний», - зазначив начальник відділення групи піротехнічних робіт капітан служби цивільного захисту Олег Кудрик. Для того, аби дітки мали змогу розрізняти  подібні предмети, фахівцями ДСНС було представлено  цілком безпечні приклади  танкових снарядів, мінометних, протипіхотних та протитанкових мін та фугасних гранат.

 

Шановні мешканці Київської області, якщо ж ви все-таки знайшли вибухонебезпечний предмет категорично забороняється:

 

 - намагатися самостійно вилучити знахідку із землі;

 - брати вибухонебезпечні предмети до рук;

 - наносити по них удари;

 - робити спроби розібрати вибухонебезпечні предмети;

 - переносити або переміщати з місця на місця;

 - кидати їх в багаття або розпалювати вогонь ближче 100 метрів від вибухонебезпечних предметів.

Вибухонебезпечні предмети знищуються підриванням на місцях або на спеціальних полігонах фахівцями спеціалізованих піротехнічних груп ДСНС.

Переглядів: 391 | Додав: toha_1974 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
ДОПОМОЖЕМ
ВІЙСЬКУ

Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz