Миронівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1



Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 16 » Твоє здоров"я
17:06
Твоє здоров"я

 ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ЗАСТУДИ? 

Ось вам 7 порад як вберегтись від застуди у холодну пору.

1. Якщо ви часто їздите в громадському транспорті, то вдома мийте руки з милом. Зараз особливою популярністю користуються антибактеріальні засоби гігієни, що захищають від мікробів і вірусів.

2.Перед сном корисно промивати ніс солоною водою або використовувати спреї на основі морської солі. Соляні розчини допомагають боротися з вірусами, які потрапляють на слизову оболонку носа.

3. Для профілактики застуди корисно приймати вітамінні комплекси. Не забувайте про натуральні вітаміни, що містяться у свіжих овочах і фруктах. Трав'яні і ягідні чаї (з м'ятою, смородиновим листом, сушеної малиною, чорною смородиною, липою чи ромашкою) знімають втому і зміцнюють імунітет.  

4. При перших ознаках застуди випийте гарячий чай з лимоном або з'їжте на ніч частинку часнику. Часник при застуді - незамінний засіб, оскільки він має сильну антимікробну дію. 

5. При перших ознаках нездужання почніть полоскати горло відваром шавлії (1 ч. л. трави на 1 ст. води). При болю в горлі і нежитю допомагають інгаляції з ефірними маслами лимона, евкаліпта, чайного дерева або м'яти.

6.Якщо ви відчули озноб, прогрійте тіло в гарячій ванні з додаванням лимонного соку. У ванну потрібно вичавити сік семи лимонів або грейпфрутів. Така вітамінна ванна підходить для профілактики сезонних застуд, тому що поліпшує кровообіг, збагачує шкіру вітамінами, відновлює антивірусний бар'єр організму.

7.У період вірусних захворювань важливо, щоб харчування було різноманітним і збалансованим. Нестача певних вітамінів чи мікроелементів може негативно позначитися на загальному стані організму, зробити його вразливим.

Переглядів: 384 | Додав: tanya@@ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
ДОПОМОЖЕМ
ВІЙСЬКУ

Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz