Миронівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1



Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Січень » 16 » НАКАЗ ПРО КОРИСТУВАННЯ МОБІЛЬНИМИ ТЕЛЕФОНАМИ
12:56
НАКАЗ ПРО КОРИСТУВАННЯ МОБІЛЬНИМИ ТЕЛЕФОНАМИ

 

Описание: загруженное

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

МИРОНІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ № 1

МИРОНІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Н  А  К  А  З

27.12.2018                                                                                                           №163

Про користування  

мобільними телефонами

 

     Відповідно до статті 23 Закону України «Про освіту», з метою забезпечення і підвищення рівня організації освітнього процесу в закладі, а також  зважаючи на факти відволікання учителів та учнів під час освітнього процесу та враховуючи випадки проведення окремими батьками розмов на особисту тематику під час уроків, вияснення питань, що не потребують нагального втручання, з метою захисту здобувачів освіти під час освітнього процесу від будь-яких форм фізичного та психічного насильства, приниження честі та гідності, пропаганди та агітації, що завдають шкоди здоров’ю здобувачам освіти, попередження та запобігання можливості загрози терористичних актів, дотримання заходів безпеки під час навчання учнів у школі, забезпечення рівних прав і свобод усіх учасників освітнього процесу

НАКАЗУЮ:

  1. Користуватись мобільними телефонами, планшетами, ноутбуками під час проведення навчальних занять лише із погодженням класних керівників та вчителів-предметників.
  2. Затвердити правила користування мобільним зв’язком в школі учасниками навчально-виховного процесу.
  3. Увести в дію Правила використання мобільних телефонів у школі із дня їх оприлюднення.
  4. Баглаєвій І.В. розмістити Правила на сайті школи для ознайомлення та використання.
  5. Заступникові директора з виховної роботи Сухобрус Т.В.

5.1. Забезпечити ознайомлення учнів закладу із правилами користування мобільним зв’язком під час навчально-виховного процесу.

5.2. Проводити виховні бесіди щодо формування в учнів культури користування мобільним зв’язком та інтернетом (і поза межами школи).

5.3. Забезпечити контроль за виконанням правил користування мобільним зв’язком учасниками навчально-виховного процесу.

5.4.Організувати проведення інформаційно-профілактичних заходів щодо ознайомлення учнів та їх батьків із впливом мобільного зв’язку на стан психічного та фізичного здоров’я людини.

6. Класним керівникам:

6.1. Ознайомити учнів та їхніх батьків із правилами користування мобільним зв’язком під час навчально-виховного процесу і домагатися їх виконання .

6.2. Систематично обговорювати використання мобільного зв’язку на батьківських зборах.

6.3. Формувати в учнів культуру користування мобільними телефонами, планшетами.

6.4. Забезпечити ознайомлення учнів та їхніх батьків із впливом мобільного зв’язку на стан психічного та фізичного здоров’я людини.

4.5. Забезпечити ознайомлення учнів та їхніх батьків (під підпис) про те, що відповідальність за збереження мобільного телефону на території закладу несе його власник.

5. Педагогічним працівникам:

5.1. Особистим прикладом виховувати в учнів культуру користування мобільним зв’язком.

5.2. Використовуючи міжпредметні зв’язки, ознайомлювати учнів із впливом мобільного зв’язку на стан психічного та фізичного здоров’я людини.

6. Усім учасникам навчально-виховного процесу взяти до відома, що відповідальність за збереження мобільного телефону на території закладу несе його власник.

7. Контроль за виконанням наказу покладаю на себе.

Директор школи                        Л.С. Капустей

 

 

ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ МОБІЛЬНИМ ЗВ’ЯЗКОМ

   Адміністрація школи, учнівське самоврядування та батьківський комітет радить усім абонентам мобільного зв’язку дотримуватися розробленого нами мобільного етикету, який допоможе гармонійно поєднувати особисту свободу абонента та повагу до інтересів оточуючих:  Дані правила стосуються використання як мобільних телефонів, так і інших пристроїв з аналогічними функціями.

1. Під час проведення уроків суворо забороняється використання мобільних телефонів.

2. Вимикаємо телефон або переводимо телефон під час занять у режим «без звуку», тому що ми виховані, поважаємо себе, друзів та вчителів. А використання послуг «Голосова пошта» або «Хто дзвонив» не дозволить пропустити жодного дзвінка від друзів та батьків.

3. Якщо вам необхідно зв’язатись з кимось по телефону, то ви можете зробити це на перерві.

4.  Використання мобільних телефонів з дозволу вчителя допускається також у у разі термінової необхідності здійснити розмову з батьками (при травмуванні, розслідуванні, вирішенні питань оздоровлення та лікування), при цьому учень має скористатися телефоном за межами приміщення, де проходить навчальне заняття.

5.  При виникненні у батьків термінової необхідності зв’язатися з дитиною під час освітнього процесу, можна зателефонувати класному керівнику чи секретарю директора школи (5-13-31) для вирішення питання.

6. Коли ненадовго залишаєте своє робоче місце. беріть мобільний телефон з собою.

7. У випадку крадіжки телефону, пошук його не входить у компетенцію дирекції школи чи вчителів.

8. У школі суворо забороняється фотографувати або знімати на відео, бо наявність камери є певним стимулом до створення штучних сцен образ і приниження в учнівському середовищі, що негативно впливає на навчально-виховний процес.

9. Якщо ж ця заборона буде порушена, то вчитель має право вилучити телефон і повернути його батькам учня.

10. У випадку відмови учня віддати телефон, класний керівник зобов’язаний повідомити батьків про інцидент з вимогою батьківської заборони порушувати правила використання телефону у навчальному закладі.

11. Не використовувати чужі мобільні телефони задля своєї мети

12. Відповідальність за збереження мобільних телефонів адміністрація та працівники навчального закладу не несуть.

 

Правила мобільного етикету

Знання і виконання Правил мобільного етикету – це ознака вихованості та високої культури спілкування абонента.

  • Ми запитуємо дозволу, перш ніж когось сфотографувати або зняти відео на свій мобільний, тому що поважаємо приватне життя інших людей.
  • Ми поважаємо право людини на особисте життя – не читаємо текстові повідомлення й не переглядаємо список дзвінків у чужому телефоні без дозволу.
  • Ми вимикаємо мобільний телефон там, де є застереження «Будь ласка, вимкніть Ваш мобільний телефон» – наприклад, у літаках чи у медичних закладах.
  • Ми не користуємось мобільним телефоном у тих лікарнях, де є апарат життєзабезпечення, адже йдеться про життя людей. Радіохвилі, які випромінює мобільний телефон, можуть завадити роботі медичної апаратури.
  • Ми пам’ятаємо, що треба переводити свій мобільний телефон у режим «без звуку» або користуватися послугою «Голосова пошта» у театрах, музеях, на виставках, у кінотеатрах. Наш мобільний телефон не порушить дійство несподіваним гучним сигналом (рингтоном) і ми зможемо спокійно насолоджуватись враженнями.
  • Ми обираємо такі рінгтони, які будуть приємні нам і не турбуватимуть оточуючих.
  • Ми встановлюємо мінімальну гучність сигналу мобільного телефону, коли відпочиваємо разом з іншими людьми.
  • Ми переводимо мобільний телефон у режим «Без звуку» перебуваючи в бібліотеці, а при необхідності відповісти на дзвінок розмовляємо не голосно і лише по суті справи.
  • Якщо під час вистави або в бібліотеці нам терміново необхідно написати текстове повідомлення, вимикаємо сигнали клавіатури.
  • У громадських місцях, а саме: магазинах, транспорті, ліфті тощо намагаємось розмовляти з мобільного телефону максимально тихо та коротко, щоб не заважати оточуючим своїми розмовами.
  • Ми уникаємо встановлення таких рингтонів на свій мобільний телефон, які можуть образити чи збентежити оточуючих (нецензурні вислови, грубі вирази та неприємні звуки).
  • Ми знаємо, що некоректно використовувати чужі мобільні телефони в своїх цілях та повідомляти їх мобільні номери третім особам без дозволу.
  • Ми здійснюємо тестування власного телефону на рівень гучності, рингтонів вдома, а не в громадських місцях.
  • Більшість сучасних моделей телефонів можуть фіксувати номера, з яких був зроблений виклик, і повідомляти своїх власників про пропущені дзвінки. Якщо Вам не відповіли негайно, не треба повторювати виклик – наберіться терпіння й чекайте, коли Ваш абонент зможе передзвонити Вам.
  • Небажано дзвонити людині по робочих питаннях на мобільний телефон у його вільний час, а саме до початку й після завершення офіційного робочого дня, а також на вихідні й свята. На особисті дзвінки також існують обмеження з 9.00 ранку до 21.00 вечора. Якщо все ж необхідно порушити ці правила й подзвонити, краще вибачитися та запитати про можливість говорити з Вами, а розмовляти недовго й по суті.
  • Ми розповідаємо про правила мобільного етикету своїм друзям.
Переглядів: 649 | Додав: tanya@@ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
ДОПОМОЖЕМ
ВІЙСЬКУ

Пошук
Календар
«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples
  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz